Gospel és hot jazz novemberben

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt novemberi alkalmainkra! Két izgalmasnak ígérkező koncert vár ránk. Az egyiken gospel feldolgozásokat játszunk a Görög Katolikus Metropólián a Lautitia Kórus közreműködésével (november 26. vasárnap, 19.30, Debrecen Petőfi tér 8.). A november 30-i Hot jazz estünkön két kiváló budapesti zenész, Joe Fritz (klarinét) és Gyárfás István (gitár) lesz vendégünk (csütörtök, 19 óra, Karakter 1517 Kávézó és Könyvesbolt, Kossuth tér, a Nagytemplom mögött, a belépés díjtalan). A legutóbbi “zenei kirándulásunk”-ból (jazz&klezmer est a Pásti utcai Zsinagógában) néhány felvételt feltettünk a Youtube-ra. Nemrég a Klasszik rádió készített velünk riportot, mely itt hallgatható meg.

Jazz & Klezmer október 15-én

Szeretettel várunk minden érdeklődőt második “Stílusok találkozása” koncertünkön, új számokkal, meglepetésekkel. Vendégünk “Debrecen Nyilas Misije”, Lehner Zalán. Tehát találkozzunk 2017. október 15-én vasárnap 19 órától a Pásti utcai Ortodox Zsinagógában!    

Dixie-ősz

Zenekarunk idén, nyár végéig 23 koncertet adott, többek között jeles fesztiválokon (Campus Fesztivál, Jazz Főváros Kecskemét, Dixieland Fesztivál Hajdúszoboszló, stb.) és külföldön is (Bihardiószeg, Paderborn). A bihardiószegi fellépés kapcsán klarinétosunkkal készült riportot közölt a Biharország című nagyváradi folyóirat. Az elkövetkezendőkben szeptember 24-én vasárnap 15.30-tól a Zamat Fesztiválon játszunk (Debrecen, Nagyerdei Stadion), 28-án csütörtökön 20 órától a Sikk Klubban lépünk fel (Debrecen Domb utca 1) Molnár Gyula (klarinétos, a szegedi Molnár Dixieland vezetője) közreműködésével. Október 15-én vasárnap 19 órától a Művészetek udvarában (Pásti utcai Zsinagóga) adjuk elő újabb jazz&klezmer műsorunkat. November 28-án a Sikk klubban két jeles budapesti zenész (Gyárfás István és Joe Fritz) lesz vendégünk “Hot jazz est” keretében. Érkeznek a jövő évi meghívások is, várhatóan oroszországi, francia és német turnén fogunk részt venni.

Nagy utazás

Augusztus hónapban kis túlzással a fél országban hallható volt a zenénk. A nagy utazás nem kevés előkészítést igényelt, de azt mondhatjuk, hogy megoldottuk a feladatot, természetesen a közönség örömére, ami a legfontosabb számunkra. “Nagy utazás” bővebben