Sikeres paderborni turné

A Debrecen Dixieland részt vett a Német-Magyar Baráti Társaság 25 éves jubileumi rendezvényén a németországi Paderbonrnban. 2017. június 23-24-én két nap alatt három, fergeteges sikerű koncertet adtunk, ezek eredményeként több újabb németországi meghívásokat kaptunk. Németországba menet együtt utaztunk Muck Ferenccel, a kiváló szaxofonossal közös fellépést tervezünk. “Sikeres paderborni turné” bővebben

Dixi-nyár 2017

Megújult zenekarunk sikerrel zárta tavaszi koncertsorozatát (Bábolnai Sonkafesztivál, Jazz világnapja a Sikk klubban, II. Debreceni Jazz Hétvége a Modemben, Fulbright Alapítvány jubileumi rendezvénye Budapesten, Bakator Bor és Gasztrofesztivál Bihardiószegen, Gyermeknap Debrecenben, BihArt Fesztivál Biharkeresztesen). A nyári programunk június 23-25 között Paderborn-ban indul, ahol Paderborni Német-Magyar- Baráti Társaság 25. éves fennállása alkalmából Debrecen városa delegációjának tagjaként több koncertet adunk. További fellépéseink (csak a jelentősebbeket említve): Június 30-án 17.30-tól a Hajdúsági Ízek Gasztro-fesztiválon hallhatnak minket Hajdúszoboszlón. Július 20-án 19 órától a Campus Fesztivál Egyetem tér színpadán játszunk. Augusztus elején három jelentős fesztiválon is fellépünk: -Augusztus 4-én a Szoboszlói Dixieland Napokon (a Swing Singers-el közösen) -Augusztus 5-én a Jazz Főváros Fesztiválon Kecskeméten -Augusztus 6-án a Debreceni Bor és Jazz napokon. Augusztus 19-én Nagyhegyesen játszik a zenekar. Augusztus 20-án is hallhatóak leszünk, a Debreceni Virágkarneválon, a már hagyományossá váló Dixi-villamoson járjuk a cívisváros utcáit. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  

Bővülő hangszerpark

Nemrég a HangszerArzenál debreceni üzletében bukkantunk rá egy csodaszép gitárra. Tikász Sanyi rögtön beleszeretett az Epiphone EJ-200 SCE hangjába, hát megvettük neki. A következő koncertünkön már hallhatjátok is a kicsikét. Koncertjeinkről tájékozódhattok a Fellépések menüpontban.

Debrecen szőlőskertjében jártunk

2017. május 28-án Bihardiószegen jártunk. Az érmelléki településen rendezték a Bakator Bor- és Gasztrofesztivált, ahol kiváló hangtechnikusokat ismertünk meg. Fantasztikus élmény volt velük játszani, köszönjük Simó Zsoltnak és Kocsis Olivér Gézának a hangtámogatást, a Főnix Rendezvényszervezőnek pedig a meghívást! Képek és videó Facebook oldalunkon, a https://www.facebook.com/debrecendixielandjazzband/ címen.